Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Dovin wijnen - Miranda Beems

Pfalz

Wijnstreek informatie:

De Pfalz is één van de zuidelijker gelegen wijnregio’s in Duitsland, ten zuiden van Worms tot aan de Franse grens en van de hellingen van het Pfälzer Wald tot in de Rijnvlakte.

Het heeft de eerste en bekendste wijnroute ter wereld: de Deutsche Weinstrasse; een circa 100 km lange route door de mooiste landschappen, charmante dorpjes en authentieke wijngaarden. In het voorjaar vindt je hier al bloeiende amandelbomen. Het klimaat is zonnig en heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 11º C. De wijnen zijn daardoor vol en rijk van smaak. Ook citroenen, vijgen, kiwi’s en zelfs olijven gedijen goed in deze bijzondere streek.

Er is veel variëteit aan bodemsoorten: leem, zand, löss, klei, kalk en zandsteen en daardoor veel diversiteit aan druivenrassen. Voor wit zijn de druivenrassen Riesling, Pinot Blanc (Weißburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder), Scheurebe en Muskateller aangeplant. De blauwe druivenrassen zijn Pinot Noir (Spätburgunder), Dornfelder, Cabernet Sauvignon, Cabernet-Franc en Merlot.


Code: 1

Message: XCache: Cannot init

File: Unknown

Line: 0