Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Dovin wijnen - Miranda Beems

Badacsony, Balaton

Wijnstreek informatie:

De wijnstreek Badacsony begint vanaf Balatonszepezd en loopt helemaal door tot Szigliget. De volgende steden behoren tot de wijnstreek: Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Balatonszepezd, Gyulakeszi, Hegymagas, Káptalantóti, Kisapáti, K?vágóörs, Nemesgulács, Raposka, Révfülöp, Salföld, Szigliget, Tapolca. De Badacsony wijnregio is zeer geschikt voor wijnbouw: de temperatuur, het licht, het vochtgehalte en de ecologische factoren zoals de breedte, hoogte, de stand van de zon op de hellingen en de nabijheid van het Balatonmeer hebben een positieve invloed op de rijping van de druiven. De basaltlaag op de monadnock (enkele berg) houdt warmte goed vast, en de zonnestralen bespiegelen de hellingen vanuit het oppervlakte van het meer. Ook geeft het water van het Balatonmeer een gematigd klimaat wat een hoog suikergehalte geeft en daarmee volle wijnen met een rijke smaak en aroma’s.

De monadnocks zijn geen ketens, maar heuvels met een uniek terroir; de zogenaamde eilandheuvels. Miljoenen jaren geleden werden ze gevormd tijdens de vulkanische activiteit in de Pannonische zee. De bergen weerstonden wind en ijs en behielden de basalt en lava toplagen. De uitlopers van de hellingen bestaan uit vulkanisch puin wat een ideale bodem is voor wijnbouw. Dit is een van de geheimen van de hier geproduceerde wijn.

De beroemde monadnocks rondom het Balatonmeer zijn: Badacsony, Szent György Hill, Csobánc, Köves Hill, Gulács, Tóti Hill, Haláp en een beetje verder naar het oosten: Somló Hill, Kis-Somló en Ság Hill. De chemische en fysieke kenmerken van de bodem spelen een belangrijke rol bij de vorming van de kwaliteit en de unieke aard van de wijn. De geologische oorsprong van de bodem heeft een grote invloed op de ontwikkeling van de uiteindelijke smaak van de wijn. De smaak van de wijn wordt voornamelijk bepaald door de ondergrond, de intensiteit van die shows/vilt in verschillende graden in elk druif type wordt. De vulkanische bergen zijn grotendeels bedekt door Pannonische zand, klei en Pannonische löss.


Code: 1

Message: XCache: Cannot init

File: Unknown

Line: 0