Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Stern, Dornfelder Trocken

Een wijn met pit!

Mooi rond en fruitig met pit. Kersen en vanille. Lichte houttonen.

Product informatie:


Mooi rond en fruitig met pit.


 • Land: Duitsland
 • Streek: Pfalz
 • Soort: Medium
 • Druif: Dornfelder
 • Smaak: Kersen en kruidig
 • Type: Volle rode wijn
 • Jaargang: 2012
 • Type: Volle rode wijn
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 2 jaar
 • Alcohol %: 13
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 10,50 (incl.Btw)
Weingut Stern, Dornfelder Trocken

Mooi fruit en toch lekker pittig!

Weingut Stern

In 1952 kocht Josef Stern zijn eerste wijngaard. Hij was een erkend houtkuiper en bouwde houten vaten en kisten. Naast het verbouwen van wijndruiven begon hij zich ook bezig te houden met distilleren van Schnaps. In 1980 nam zoon Wolfgang het bedrijf over. Met zijn kennis als wijnmaker en kuiper specialiseerde hij zich in de frisse stijl Pfalz wijnen die ook voor het eerst werden gebotteld. Het wijngoed werd gemoderniseerd en daarmee werd de basis gelegd voor kwalitatief hoogwaardig gemaakte wijnen. Het landgoed heeft 8,5 hectare aan wijngaarden en wordt tegenwoordig door Wolfgang en zoon Dominic geleid. Dominic is een erkend technicus in Wijnbouw en Oenologie. Zijn praktijkervaring deed hij op in drie bekende bedrijven in de zuidelijke Pfalz, in Zuid-Afrika en de Wachau. Rondom Hochstadt vindt je gevarieerde, zandige lössgronden met een licht kalkgehalte. Ze hechten veel belang aan milieuvriendelijk en kwaliteitsbewust werken in de wijngaard, met het motto: Minder is vaak meer!

Pfalz

De Pfalz is één van de zuidelijker gelegen wijnregio’s in Duitsland, ten zuiden van Worms tot aan de Franse grens en van de hellingen van het Pfälzer Wald tot in de Rijnvlakte.

Het heeft de eerste en bekendste wijnroute ter wereld: de Deutsche Weinstrasse; een circa 100 km lange route door de mooiste landschappen, charmante dorpjes en authentieke wijngaarden. In het voorjaar vindt je hier al bloeiende amandelbomen. Het klimaat is zonnig en heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 11º C. De wijnen zijn daardoor vol en rijk van smaak. Ook citroenen, vijgen, kiwi’s en zelfs olijven gedijen goed in dit bijzondere streek.

Er is veel variëteit aan bodemsoorten: leem, zand, löss, klei, kalk en zandsteen en daardoor veel diversiteit aan druivenrassen. Voor wit zijn de druivenrassen Riesling, Pinot Blanc (Weißburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder), Scheurebe en Muskateller aangeplant. De blauwe druivenrassen zijn  Pinot Noir (Spätburgunder), Dornfelder, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.

 

Dornfelder

De Dornfelder werd als kruising voor rode wijnen ontwikkeld uit de oude rassen Helfensteiner en Heroldrebe. Zijn naam dankt hij aan de oprichter van de wijnbouwschool van Weinsberg. Sinds 1981 is het een geclassificeerde soortnaam. Dornfelder wijn is meestal een droge, rode wijn. In Duitsland zijn twee stijlen van Dornfelder wijn te onderkennen. De eerste legt de nadruk op intense fruitaroma's, vlierbessen, bramen en morellen. Andere wijnboeren benadrukken de houtopvoeding met veel aandacht voor de tannines en structuur van de wijn. Krachtige Dornfelder wijnen lenen zich bij vleesgebraad, wild en sterke kazen.

Krachtige Dornfelder wijnen lenen zich uitstekend bij vleesgebraad, wild (haas, hazenpeper, hazenrug) en sterke kazen zoals de Hollandse gatenkaas.


Productsuggesties: