Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Setzer, Grüner Veltliner VESPER

Van de wijnmaker van het jaar 2013!

Jeugdig, fruitig en frisse wijn! Een perfect glas voor de zomer. Wij raden de wijn aan met vis, fruit de mer, kreeft, gevogelte en Saumeisen - een traditioneel Oostenrijkse worst gevuld met gehakt van gerookt varkensvlees. Maar, zoals altijd, laat vooral je eigen smaak beslissen!

Product informatie:


Een mondvol Grüner Veltliner, aromatisch en zeer fruitig


 • Land: Oostenrijk
 • Streek: Weinviertel
 • Soort: Fris
 • Druif: Grüner Veltliner
 • Smaak: Fris en vol
 • Type: Droge witte wijn
 • Jaargang: 2015
 • Type: Droge witte wijn
 • Wanneer drinken: Nu en onder een parasol.
 • Alcohol %: 11
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk
 • Artikelcode: AUSZGV15

Prijs per stuk: € 12,90 (incl.Btw)
Een Grüner Veltliner van de wijnmaker van het jaar 2013.

Jeugdige, fruitige en frisse mondvullende wijn! Zeer aromatisch en bloemig, een mondvol wijn met een klein zoetje. Een perfect glas voor de zomer. Wij raden de wijn aan met vis, fruit de mer, kreeft, gevogelte en Saumeisen - een traditioneel Oostenrijkse worst gevuld met gehakt van gerookt varkensvlees. Maar, zoals altijd, laat vooral je eigen smaak beslissen!

Met de hand geoogste en geselecteerde druiven. Fris en fruitig door vergisting op roestvrijstaal maar wel met een volle smaak en lange afdronk.

Weingut Setzer

Landgoed Setzer in Hohenward (sinds 1705) werd oorspronkelijk vooral gebruikt voor de landbouw, met slechts een paar wijngaarden. Uiteindelijk besloot de familie Setzer in 2001 om hun landbouwgebied te verhuren en sindsdien kunnen Ursula en Hans Setzer zich volledig richten op het maken van wijn.


De belangrijkste druivenrassen die de familie Setzer teelt, zijn Grüner Veltliner en Roter Veltliner, zeer oude en traditionele witte wijndruiven. De drie beste wijngaarden: Ried LAA (GV "8000") heeft een bruine zandbodem met een zeer hoog kalkgehalte op kiezel. Ried EICHHOLZ (GV "Die Lage") bevat lichte lössgrond met een zeer hoog kalkgehalte en Ried KREIMELBERG (RV) heeft een pure kiezelbodem.

Dit wijndomein van 28 hectare profiteert van het gunstige microklimaat in een hooggelegen stukje Weinviertel.

Weinviertel

Weinviertel is tegenwoordig het grootste Oostenrijkse wijngebied met een oppervlakte van 13.356 hectare aan wijngaarden, is het succes van Weinviertel te danken aan Grüner Veltliner (Pfefferl) en de typische herkomst van DAC Weinviertel en DAC Weinviertel Reserve wijnen.

Het dorp, Hohenwarth, ontleent zijn naam aan Hohe Warte – het hoge observatiepunt - en verwijst naar e versterkte Romaanse kerk, die in de 11e eeuw gebouwd werd boven 400 meter boven de zeespiegel. Als De naburige regio's zoals Kamptal en Wagram bevinden zich op een beduidend lager zeeniveau, Hohenwart geniet daarom van een uitzonderlijk microklimaat.

Grüner Veltliner

De grüner veltliner is een witte druivensoort die vooral in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije als Zöldveltelini. De witte wijn die van deze druiven wordt gemaakt is vaak fris en peperig, citrus en honing is ook mogelijk. Hoewel wordt beweerd dat deze druiven daar al in de Romeinse tijd groeiden, werd er pas in de 19de eeuw over geschreven.

Aangename gerechtenbegeleider

Met deze Grüner veltliner kun je alle kanten op....kip met calvados, kipcurry, carpaccio, blinde vink van kalfsvlees, Wiener schnitzel, Steak tartare, charcuterie, Beaufort kaas, kaasfondue....


Productsuggesties: