Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Liliac, Crepuscul Red Cuvee

Wijn uit Transsylvanië

Crepuscul betekent schemer...het is het tijdstip dat de vleermuizen uitvliegen. Het logo van dit wijnhuis is een ode aan de vleermuis. Liliac Winery schudt het wat duistere imago van deze gefladderde wijnmakersvriend van zich af met deze lichtverspreidende, spannende wijnen.

Gastronomische wijn. Robijnrood, sappige wijn met veel rood fruit zoals kersen, bramen en zwarte bes. Pepperig en kruidig met aangename zuren in de smaak. Zachte tannines. Ronde wijn met tonen van pruimen en zwarte kersen, mooie lange afdronk. Aan te raden bij kalfsvlees, kazen en prosciutto.

Product informatie:


Mooie subtiele en klassieke rode wijn uit Roemenië


 • Land: Roemenië
 • Streek: Batos
 • Soort: Kruidig
 • Druif: 70% Merlot, 40% Feteascã Neagra
 • Smaak: Kruidig en rond
 • Type: Rood
 • Jaargang: 2014
 • Type: Rood
 • Wanneer drinken: Nu op dronk met goed bewaarpotentieel, 3- 15 jaar
 • Alcohol %: 14
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: kurk

Prijs per stuk: € 11,50 (incl.Btw)
Klassiek rood uit Transsylvanië

Gastronomische wijn. Robijnrood, sappige wijn met veel rood fruit zoals kersen, bramen en zwarte bes. Pepperig en kruidig met aangename zuren in de smaak. Zachte tannines. Ronde wijn met tonen van pruimen en zwarte kersen, mooie lange afdronk. Aan te raden bij kalfsvlees, kazen en prosciutto.

Liliac

Het logo van dit wijnhuis is een ode aan de vleermuis. Liliac Winery schudt het wat duistere imago van deze gefladderde wijnmakersvriend van zich af met lichtverspreidende, spannende wijnen.

Transsylvanië is de streek waar de Oostenrijkse wijnliefhebber en zakenman (landbouw, onroerend goed) Alfred Michael Beck zijn wijndomein stichtte, in het noorden van Roemenië. Het land van graaf Dracula inderdaad, en er komen hier dus écht heel veel vleermuizen voor. Deze gevleugelde nachtdiertjes leven van allerlei insekten rond en in de wijngaard en helpen de wijnboeren zo aan een gezonde oogst.
In een vallei op 14 kilometer van het dorp Batos verrees in 2010 een gloednieuwe wijnkelder. Waar wijnen worden verwerkt van (op den duur) 52 hectare. Dit gebeurt door alweer een Oostenrijker, Rudolf ('Rudi') Krizan, de voormalige keldermeester van Esterházy in Eisenstadt.
In de relatief koele, officiële erkende wijnregio Lechinta groeiden aanvankelijk uitsluitend witte druivenrassen, voornamelijk regionale. Maar mede op advies van opnieuw een Oostenrijker, de producent Willi Opitz, werden daar nog internationale aan toegevoegd, plus dertig procent blauwe, die het óók heel goed doen – tot verbijstering van wijnmakers in het zuiden, die het team van Liliac voor gek verklaarden. De eerste Merlot van Liliac werd zelfs uitgeroepen tot beste rode van het land, en hun Sauvignon Blanc als beste witte.


Het geheim van de hoge kwaliteit zit hem niet alleen in de natuurlijk omstandigheden – goede gronden, variërend van zwarte zanderige aarde tot kalksteen met löss, volstrekt schone luchten, het vrij koele klimaat – maar ook in de bewust lage opbrengst per hectare: een druivenstok geeft hooguit één fles wijn. De prachtige natuur rond dit wijngoed herbergt hulptroepen van diverse pluimage om de opbrengst laag te houden... Miron Radic van Liliac vertelt: ‘Terwijl de herten iedere druif eten die ze maar te pakken kunnen krijgen, komen de beren speciaal voor onze muskaatdruiven.’
De wijngaarden zijn beplant met tweederde wit en eenderde rode druiven. Onder de variëteiten bevinden zich autochtone druiven zoals de Feteasca ('meisje') Alba, Feteasca Regala en de internationale druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Merlot en Pinot Noir.

Bron: Hubrecht Duijker, Mariëlla Beukers

Batos

De Roemeense wijnregio Batos bevindt zich in Transsylvanië - de noordelijke regio van niet alleen Dracula, maar waar ook veel vleermuizen voorkomen. 

De bodem van de laaggelegen wijngaarden van Batos is zwaar, stevig en is goed watervasthoudend. De huidige 38 hectare zijn beplant met hoofdzakelijk autochtone witte druiven, maar ook enkele blauwe druiven. De streek wordt sterk beïnvloed door het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht. De druiven uit deze regio kunnen stevige wijnen produceren.

In deze relatief koele, officiële erkende wijnregio groeiden aanvankelijk uitsluitend witte druivenrassen, voornamelijk regionale. Maar mede op advies van opnieuw een Oostenrijker, de producent Willi Opitz, werden daar nog internationale aan toegevoegd, plus 30 procent blauwe. Die het óók heel goed doen, tot verbijstering van wijnmakers in het zuiden die de mensen van het noorden voor gek verklaarden. 

Het geheim van de hoge kwaliteit zit hem niet alleen in de natuurlijk omstandigheden - goede gronden, variërend van zwarte zanderige aarde tot kalksteen met löss, volstrekt schone luchten, het vrij koele klimaat - maar ook in de bewust lage opbrengst per hectare: een druivenstok geeft hooguit één fles wijn.

70% Merlot, 40% Feteascã Neagra

70% Merlot, 40% Feteascã Neagra

Gastronomische vriendelijke wijn

Aan te raden bij o.a. kalfsvlees, kazen en prosciutto.


Productsuggesties: