Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Kreinbacher Furmint Nagy-Somló

Elegant, uniek en kruidig

Authentiek Hongaars druivenras verbouwd op de basalt bodems van de kleinste wijnregio in Hongarije, Somló. Elegant met een frisse zuurgraad, lichte houttonen en kruidigheid.

Wijndruiven die zijn gegroeid op vulkanische grond zijn extra lekker, aldus Harold Hamersma (NRC 26 januari 2017)

Product informatie:


Hippe wijn van vulkanische basalt bodem. Uniek in deze regio. Elegant met een frisse zuurgraad en mooie kruidigheid.


 • Land: Hongarije
 • Streek: Somló
 • Soort: Kruidig
 • Druif: Furmint
 • Smaak: Kruidig en droog, uniek
 • Type: Wit, droog
 • Jaargang: 2013
 • Type: Wit, droog
 • Wanneer drinken: nu op dronk
 • Alcohol %: 13
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 10,95 (incl.Btw)
Kreinbacher Nagy-Somló Furmint

Een diepgoude kleur, met aroma’s van peer en wit fruit. Een frisse wijn waar het karakter van de wijn wordt ontleent aan de mineraalrijke vulkanische bazalt bodem van de heuvels van Somló.  Elegant met een frisse zuurgraad. De wijn heeft 9 maanden op 500 liter barriques gelagerd.

Kreinbacher

Kreinbacher is een van de nieuwere wijngaarden (opgericht in 2002) in Somló. József Kreinbacher’s filosofie en kernwoord voor wijn is ‘terroir’, waarbij de bodem, druivenrassen, wijnbouw, de vinificatie en de wijnexperts Szepsy István and Demeter Zoltán, gezamenlijk deze krachtige en frisse wijnen opleveren. Het streven is om zo veel mogelijk biologisch te werken. De wijngaarden (30ha) zijn in ieder geval ideaal gesitueerd; gelegen op de heuvels gericht op het oosten, zuiden en westen.

Somló

Ten noorden van het Balatonmeer bevindt zich de kleinste wijnregio van Hongarije. Somló telt 723ha en de wijngaarden concentreren zich op de zuidhellingen van de machtige heuvel Nagy-Somló, een eeuwenoude vulkaan, ook wel Isten itt felejtett kalapja genoemd, de door 'God achtergelaten hoed'. De wijnen afkomstig van de basaltbodem hebben een medicinale reputatie en kregen tevens de bijnaam “de wijnen voor de huwelijksnacht”. Werd deze wijn tijdens de huwelijksnacht gedronken dan kon het echtpaar zich verzekeren van een mannelijke nazaat. De wijnen zijn bijzonder en mineraal van stijl. Het inheemse witte druivenras Juhfark is de trots van de regio, maar ook van de Furmint en Hárslevelu worden uitzonderlijke wijnen gemaakt.

Furmint

100% Furmint, is ontegenzeggelijk de meest bekende inheemse druif van Hongarije. Maakt in het gebied Tokaj-Hegyalja het belangrijkste deel uit van de blend voor de vermaarde edelzoete Tokaji Aszú en komt ook veel voor in deze regio, Somló, waar de wijn mineraliteit vertoont. Doet het goed als droge witte wijn en komt tot zijn recht op vulkanische bodem. Tegenwoordig is er meer en meer aandacht voor de drogevariant, vooral in dit gebied, Somló.

Hippe en bijzondere wijn

Mooie in combinatie met geitenkaas, gerookte vis, varkensvleesgerechten, witvlees, kruidige koolgerechten en kruidige Aziatische en Hongaarse gerechten.


Productsuggesties: