Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Fogt, Siefersheimer Riesling trocken Steinmeer

Strak droge en minerale Riesling

Een steendroge, mineralige Riesling uit Rheinhessen

Product informatie:


Een steendroge, mineralige Riesling uit Rheinhessen


 • Land: Duitsland
 • Streek: Rheinhessen
 • Soort: Fris
 • Druif: Riesling
 • Smaak: Droog
 • Type: Fris en droog
 • Jaargang: 2014
 • Type: Fris en droog
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 2 jaar
 • Alcohol %: 12,4
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop
 • Artikelcode: DUFORT15

Prijs per stuk: € 11,95 (incl.Btw)
Weingut Fogt, Siefersheimer Riesling trocken vom Steinmeer

Weingut Fogt

Weingut Fogt is een familiebedrijf uit Rheinhessen bestaande uit vader Karl-Heinz, een traditionele wijnbouwer; zoon Georg, de wijnmaker; moeder Brunhilde die voor de klanten zorgt en het creatieve brein is, en dochter Dorothea, die helpt met alle marketing activiteiten.

Wat onderscheidt ze? Je krijgt hier de beste kwaliteit en eersteklas service voor redelijke prijzen. Dit is niet alleen onze mening, maar vooral ook die van de vele toegewijde klanten en van erkende Duitse wijngidsen zoals de Gault Millau of Eichelmann.

Naast de Riesling en Silvaner Spätlesen van de uitzonderlijke wijngaarden Wöllsteiner Äffchen en Siefersheimer Goldenes Horn biedt de familie Fogt ook de beste kwaliteit tafelwijn van Scheurebe.  Overigens, ze associëren de aroma’s die u proeft in de wijnen met kleuren die overeenkomen met het gehele ‘corporate design’, van de etiketten tot aan het interieur.

Kenmerkend voor de locatie is de unieke rijkdom aan verschillende bodemsoorten. Er is een mix van klei en grind, een mix van klei en vulkanisch gesteente, en zuiver vulkanisch gesteente. De diversiteit van de bodem en de uitgebreide range van aroma's en smaken van deze wijnen zijn uniek voor Rheinhessen. Er wordt wijn verbouwd van de druivenrassen Riesling, Silvaner, Müllerâ?Thurgau, Weißer Burgunder, Grauer Burgunder, Chardonnay, Scheurebe, Spätburgunder en Dornfelder.

De familie vindt het dan ook een uitdaging om, samen met de karakteristieken van de druivensoort en de kenmerken van de bodem, uitstekende en opvallende wijnen te maken.

Rheinhessen

Rheinhessen is gelegen aan de linkerkant van de rivier de Rijn, in de Rijnbocht tussen Bingen, Mainz, Worms en Alzey. Het wordt ook wel het ‘land van de 1000 heuvels’ genoemd. Het is het grootste wijngebied van Duitsland met 26.200 ha. De wijngaarden in dit Anbaugebiet staan niet op steile hellingen, maar liggen in een zacht glooiend landschap. Over het algemeen heeft Rheinhessen milde temperaturen door beschutting door de bergen Donnersberg, Taunus en het Odenwald.

Het binnenland van Rheinhessen is minder warm en daardoor geschikt voor de echte Duitse productierassen die zijn gekweekt om in koelere klimaten toch rijp te worden, zoals de Müller-Thurgau en de Kerner.

Er is een grote variatie aan druivenrasssen: Müller-Thurgau, Silvaner, Riesling, Kerner, Scheurebe, Bacchus, Faber, Morio-Muskat, Portugieser, Blauer Spätburgunder, Huxelrebe, Ortega, Siegerrebe, maar tegenwoordig ook: Grauburgunder, Chardonnay, Gewürztraminer, Dornfelder, Regent, St. Laurent, Frühburgunder, Cabernet Sauvignon en Merlot. Ook de gevarieerde bodemgesteldheid van o.a. löss, zand, mergel, kalksteen, klei, en bruine aarde zorgt voor een veelzijdigheid aan wijnen uit dit gebied.

Riesling

Riesling- de grote klassieker.

De riesling is in Duitsland en Oostenrijk een langzaam, tot diep in november rijpende druif. Daarom is hij geschikt voor noordelijke wijngebieden waar hij langzaam onder een late herfstzon zijn rijping voltooit. Optimale condities hiervoor bieden steile, stenige, hellingen langs rivierdalen die warmte kunnen opslaan. Een 'typische' riesling laat een bleekgele, soms zelfs naar groengeel neigende kleur zien. Levendige zuren en fris fruit karakteriseren de riesling. Bij rieslings van leisteen bodems is sprake van een minerale toets.

Riesling is flexibel, de wijnen zijn er in alle smaakrichtingen. Droge tot halfdroge rieslings passend bij vis, gevogelte en gestoofd vlees. Maar ook mooie, edelzoete, Beerenauslese of Eiswein met geconcentreerde suikers en zuren.

Gastronomische wijn


Productsuggesties: