Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Celebrate Diversity Women White

De witte koningsdochter

*Let op: deze wijn is tijdelijk uitverkocht maar wel in bestelling, je kunt dus bestellen en dan volgt de levering z.s.m. Verwachting is 2e week april.*

Omdat het kan, omdat het mag, mijn eigen label, mijn eigen identiteit, wat ik anderen ook gun!

Met gepaste trots laat ik mijn eigen ‘Celebrate Diversity’ label aan jullie zien met wijn van Etyeki-Kúria uit Hongarije. Ik wilde altijd al mijn eigen label en een lans breken mbt diversiteit. Een man-vrouw paar kennen we allemaal, maar man-man & vrouw-vrouw paren zijn er uiteraard ook! De wijnen, rood en wit, zijn op basis van authentieke druivenrassen. Het label is geïnspireerd op het traditionele borduurwerk van de Duitse (Schwabische) minderheid uit de omgeving van Etyek. Strak, eenvoudig en toch héél erg Hongaars. Voor mij is diversiteit tevens gelijkwaardigheid, waar je ook woont, in welke vorm je ook leeft en wie je ook bent…

Dit is een bijzondere wijn van de inheemse druivenrassen Királyleányka (koningsdochter) 80%, Szürkebarát (Pinot Gris) 20%. Fris, fruitig en bloemig. Peren en grapefruit in de smaak. De knisperende zuren geven veel structuur aan deze wijn. Goed als aperitief, bij hors d’oeuvres en pasteitjes. Heerlijk om nu te drinken. Niet al te koud serveren dan komen de aroma’s en de smaken nòg beter uit.

Product informatie:


Miranda's Private Label "Celebrate Diversity" Fris, fruitig en bloemig van 2 bijzondere druivenrassen


 • Land: Hongarije
 • Streek: Etyek-Buda
 • Soort: Fris
 • Druif: Királyleányka en Szürkebarát (Pinot Gris)
 • Smaak: Fris
 • Type: Droog wit
 • Jaargang: 2015
 • Type: Droog wit
 • Wanneer drinken: Nu op dronk + 2 jaar
 • Alcohol %: 12,5
 • Inhoud in cl.: 75
 • Sluiting: schroefdop

Prijs per stuk: € 8,75 (incl.Btw)
Esterházy Etyeki Kúria, Kúria White

Een bijzondere wijn van de inheemse druivenrassen Királyleányka (koningsdochter) 80%, Szürkebarát (Pinot Gris) 20%. Fris, fruitig en bloemig. Peren en grapefruit in de smaak. De knisperende zuren geven veel structuur aan deze wijn. Goed als aperitief, bij hors d’oeuvres en pasteitjes. Heerlijk om nu te drinken.

Esterházy Etyeki Kúria

De "Etyeki Kúria" werd opgericht in 1996 met een oppervlakte van 2 hectare. Al snel werd het de belangrijkste wijnproducent van de wijnstreek Etyek-Buda. Eigenaresse Sára Matolcsy nam in 2001 de leiding over van haar zus Ágnes, die getrouwd is met een van de eigenaren van Esterházy winery in Burgenland. Sara heeft Etyeki Kúria uitgebreid naar 44 hectare en het is de eerste wijngaard die Pinot Noir druif heeft aangeplant in de regio Etyek-Buda.  In Etyek-Buda worden er 27ha onderhouden en in Sopron 17ha.

In 2009 werd een samenwerkingsverband opgericht met Esterházy Winery, gelegen nabij de Hongaars-Oostenrijkse grens en sindsdien is Sándor Merész verantwoordelijk voor het maken van de wijnen. Sándor is door de invloedrijke wijnmaker Tibor Gál opgeleid en deed als jonge wijnmaker zijn ervaring op in Toscane en Californië. 

De Etyeki Kúria Winery op Öreghegy (“Oude heuvel”), is in 2013 uitgebreid gemoderniseerd en geïntegreerd in het landschap. De de 150 jaar oude kelder werd omgebouwd tot een modern wijnbedrijf en volledig gerenoveerd. Het beschikt over een aantrekkelijke en uitnodigende ontvangstruimte voor wijnproeverijen en andere evenementen. Op de transparante glazen vloer kijk je zo de kelder.

Er wordt gewerkt met zowel RVS-tanks als Hongaarse eikenhouten vaten met een capaciteit van 2,500 hectoliter.  Er worden meer dan 150.000 flessen per jaar geproduceerd.

Let vooral ook op het design van de etiketten. Deze hebben als basis het traditionele borduurwerk van de Duitse (Schwabische) minderheid uit de omgeving van Etyek. Strak, eenvoudig en toch héél erg Hongaars. Op een uiterst smaakvolle wijze is folklore met modern vermengd. De middenlijn van de Etyek tonen de figuren van een man, een vrouw en een paar. De etiketten op de premium-wijnen van het wijngoed zijn borduursteken.

Etyek-Buda

In Etyek-Buda zijn de zomers koeler dan in de rest van Hongarije en de winters milder. Frisse, knisperende en fruitige wijnen komen er uit deze koele klimaatzone van Hongarije. Hier vindt je de aromatische witte druivenrassen Cserszegi Füszeres en Irsai Olivér maar ook Ezerjö en het meest aangeplante ras Olaszrizling (Welschriesling). Met een ligging te vergelijken met de Bourgogne doen ook de Pinot Noir en Chardonnay het uitstekend. De kalkbodems van Etyek-Buda zijn zeer geschikt voor de productie van mousserende wijnen, wat hier inmiddels een rijke en lange traditie heeft.

Királyleányka en Szürkebarát (Pinot Gris)

Een blend van 80% Királyleányka en 20% Szürkebarát (Pinot Gris)

Breng de lente in huis

Niet al te koud serveren dan komen de aroma’s en de smaken nòg beter uit. Goed als aperitief, bij hors d’oeuvres en pasteitjes, dim sum en lenterolletjes in combinatie met soja saus en/of zwarte bonensaus.


Productsuggesties: