Snelle bezorging bij u thuis
  Gratis bezorging vanaf €100,00 euro
  Veilig en makkelijk online betalen
  Voor alle vragen: 0294-267307
Proef Hongarije, Duitsland, Oostenrijk en Roemenië in je glas!

Wijnpakket: Feestelijke aanbieding Frauwallner Oostenrijk

4 heerlijke frisse wijnen en 2 flessen kruidig rood

Uit het bijzondere gebied Steiermark.

Product informatie:


Uit het bijzondere gebied Steiermark.


  • Land: Oostenrijk
  • Streek: Steiermark
  • Soort: Fris
  • Druif: Weissburgunder, Sauvignon Blanc en Zweigelt
  • Wanneer drinken: Nu op dronk
  • Inhoud in cl.: 75
  • Sluiting: schroefdop
  • Artikelcode: AUFWPAAS

Prijs per stuk: € 90,80 (incl.Btw)
Heerlijke klassieke maar modern gemaakte wijnen.

Dit pakket bevat de volgende wijnen:
2 flessen Sauvignon blanc (wit)
2 flessen Weissburgunder (wit)
2 flessen Zweigelt (rood)

Weingut Frauwallner

Oude waarden - nieuwe manieren. Al drie generaties lang wordt er in de familie Frauwallner wijn gemaakt waarbij zoon Walter de stuwende kracht is.
Aan de voet van het wijnstadje Straden, in het hart van Zuid-Steiermark worden er exclusieve wijnen geproduceerd op de vulkaanbodem. Samen met locale druivenrassen en het bijzondere terroir levert dit spectaculaire wijnen op. De hoogste kwaliteit uit de wijngaard halen is het jaarlijkse doel, zowel bij de klassiekers, de ‘f’serie (fijn, fruitig en met finesse) als bij de onderscheidende Lagen, single vineyard, wijnen van de wijngaarden Hochrosenberg en Buch, elk met hun eigen eigenzinnige karakter. In de afgelopen zeven jaar is dit huis uitgegroeid tot een van de beste wijngaarden in Steiermark. En dat willen ze blijven! De familie staat dicht bij de natuur en heeft een oppervlakte van 10 ha aan wijngaard. Een extra stukje landbouwgrond is opgeofferd om de pompoenpitten voor de 100% pompoenpittenolie uit Steiermark te verbouwen.

Steiermark

Slechts 5% van de gehele productie van Oostenrijk komt uit de provincie Steiermark. Klein maar fijn gaat hier zeker op! Dit is een van onze favoriete wijnstreken. De kwaliteit is er hoog en de druivenrassen en eigen type wijnen zijn bijzonder te noemen. Het golvende landschap van Steiermark grenst aan Sloveni? en Hongarije. Het klimaat gaat al richting sub-mediterraan en de bodemstructuur bestaat voornamelijk uit vulkanische ondergrond.

S?dsteiermark en S?d-Oststeiermark produceren aromatische droge witte wijnen van o.a. Sauvignon blanc en Morillon (Chardonnay). De Sauvignon blanc kun je op z'n minst uniek noemen met zijn ingetogen minerale karakter.

Weststeiermark heeft een eigen inheems druivenras, de Blauwer Wildbacher, waar de Schilcher ros? van wordt gemaakt. Frauwallner produceert er als een van de weinige producenten, een zeer krachtige rode wijn mee.

Weissburgunder, Sauvignon Blanc en Zweigelt

Weisser Burgunder, weissburgunder, klevner of te wel pinot blanc.

Subtiel, licht maar niet doordringend kruidig, peer- en appeltonen, bescheiden maar met genoeg body en zuurgehalte om in nieuw eiken te worden behandeld. De weissburgunder is een alleskunner. Steeds meer producenten in Duitsland en Oostenrijk ontdekken de waarde van deze druif. Vooral in Baden maar ook in de Pfalz, Rheinhessen en Oostenrijks Steiermark groeit het aangeplant areaal.

Als wijn is het een ideale tafelwijn met een zachte geur, licht nootachtig aroma en een fijne fruitigheid. Maar ook als gekoelde terraswijn niet te versmaden. Vollere varianten of wijnen met een houtbehandeling passen ook bij lam of jong wild.

Feestelijk genieten

De witte wijnen zijn heerlijk als aperitief maar ook bij asperges op de klassiek manier bereidt, bij zalm met Hollandaise saus, lamsvlees, gegrilde beenham, quiches, gebakken sliptong. De Zweigelt is lekker te combineren met Lamsrack, rollade met pruimen en spek, Provencaalse kip, varkenshaas en gegrilde groenten, maar ook prima te combineren met koude rosbief, charcuterie, goulash, gebraden worst, vleesfondue en gevulde paprika’s met rundergehakt.


Productsuggesties: