Dovin wijnen - Miranda Beems

Wijncursus SDEN3

Vind plaats op Maandag 19.02.2018

Locatie: Anna Horstinkstraat 33, Weesp

Je kunt deze cursus voor alleen jezelf of voor meerdere mensen reserveren en afrekenen met iDeal. Je ontvangt na de betaling de voucher in de bevestigingsmail. Deze voucher is de toegang voor de cursus.

Maandag 19.02.2018
Aanvang 19.30 tot circa 22.15u

€485,00 per persoon
Nog 9 plaatsen beschikbaar

In de wijncursus voor het wijnbrevet (SDEN 3) ontwikkel je als cursist diepgaande kennis over wijn.
In 8 avonden verdiep je je in onderwerpen als techniek van wijn maken, wetgeving in de belangrijke wijngebieden, wijn & spijs en wijn & gezondheid. Per wijngebied en onderwerp proef je wijnen, zodat je de opgedane theoretische kennis direct kunt herkennen in de praktijk. Gedurende alle lessen is er aandacht voor proeftechniek, blind proeven en het schrijven van een proefnotitie. In totaal zul je zo’n 75 wijnen proeven. Je kunt de cursus afsluiten met een examen voor het wijnbrevet. De kosten voor deze cursus bedragen € 485 incl. BTW.

De wijncursus wijnbrevet is bedoeld voor wijnliefhebbers met theoretische kennis en professionals in de horeca of wijnhandel. Het niveau sluit aan op de cursus wijn-oorkonde (SDEN 2), maar dit is geen instapvoorwaarde. Het is wel belangrijk dat je al wat theoretische kennis van wijn hebt en enige ervaring in het analytisch proeven.

Locatie

Deze wijncursus is een samenwerking tussen Petra Proeft en Miranda Beems Wine Projects. Miranda Beems is als wijndocent verbonden aan het Wijninstituut. De materialen en gebruikte lesmethode worden dan ook verzorgd door het Wijninstituut. De locatie is het proeflokaal van Miranda Beems Wine Import in Weesp. Deze locatie is goed te bereiken met het OV vanuit Amsterdam (12 minuten vanaf station Muiderpoort) en Diemen. Ook per auto is het goed bereikbaar: er is ruime parkeergelegenheid voor het station.

Programma:

19 februari – les 1

Geschiedenis wijn en wijnbouw.
Wijnbereiding witte wijnen en mousserend.
Wijngebieden: Elzas, Bourgogne, Beaujolais en Champagne

12 maart – les 2

Wijnwetgeving en etiketten lezen
Druivenrassen
Wijnbereiding rode wijn
Wijngebieden: Bordeaux, Loire en Zuid-West Frankrijk

26 maart – les 3

Wijnbereiding: Rosé, houtlagering en zoete wijnen
Wijngebieden: Rhône, Provence, Languedoc-Roussillon

9 april – les 4

Wijnbereiding: Versterkte wijnen (o.a. port en sherry)
Wijngebieden: Spanje en Portugal

23 april – les 5

Wijnbereiding: Zoete wijnen
Bewaar- en serveertemperaturen
Wijngebieden: Italië

7 mei – les 6

Blind proeven
Jaargangen
Wijngebieden: Noord –en Zuid Amerika

28 mei – les 7

Blind proeven
Wijngebieden: Zuid-Afrika, Australië, Nieuws Zeeland

4 juni – les 8

Wijn en spijs avond
Wijngebieden: Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa, Nederland

Tijdens de cursus werken we met het lesboek "Ik weet veel van wijn (SDEN Niveau 3)". Deze kun je zelf of via ons aanschaffen voor € 38,50. Tijdens de lessen ontvang je aanvullende handout’s. Aansluitend kun je als cursist zelf een examen doen om je certificaat Wijnbrevet te halen. Het examen wordt verzorgd door de Wijnacademie en is geklasseerd op niveau 3 in het Nederlandse wijnonderwijs (SDEN). Bezit van het wijnbrevet is instapvoorwaarde voor de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

Meedoen met deze wijncursus? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot een max van 12 personen.


Reserveren:

Code: 1

Message: XCache: Cannot init

File: Unknown

Line: 0